Persbericht

‘De Karmeliet’: Een boek van Thijs Rutten

Rome 2012.

Alleen door een parkeergarage onder hun kloostertuin te bouwen kunnen de broeders karmelieten de toekomst van de Orde veilig stellen, maar als de stadsarcheoloog Adriana Del Re de resten van de naumachie van de romeinse keizer Trajanus onder het klooster ontdekt, raken beide partijen verwikkeld in een juridische strijd.

Een van de studenten die een jaar lang tussen de broeders in het klooster verblijft, gaat samen met een groepje vrienden op zoek naar de naumachie, maar naarmate de archeologische site steeds dichterbij komt, wordt duidelijk hoezeer het leven van de broeders is beïnvloed door het misbruik dat zich in het verleden binnen de kloostermuren heeft afgespeeld.

‘Jij verlangt naar een ideale wereld,’ gromt de broeder karmeliet,‘en aan zulke hooggespannen verwachtingen kunnen wij onmogelijk voldoen.’

‘Jullie houden dat beeld bewust in stand.’

‘Dat is wat de mensen willen.’

 

Thema's als seksueel misbruik, het celibaat en ook de rooms katholieke visie op homoseksualiteit komen aan de orde in een verhaal dat leest als een avonturenroman.

'De Karmeliet' (344 pagina's, ISBN: 9789402135220) is in elke boekenzaak verkrijgbaar, maar je kunt het ook bestellen via verschillende boekensites of bol.com

Adviesprijs: €25,98